Under construction

This page is currently under construction or undergoing maintenance.

10 Keer De Beste Wandelschoenen Dames In 2024 (Met Reviews)

Één paar wandelschoenen, alleen op een rots met vallei op de achtergrond
Het assortiment aan dames wandelschoenen is groot en gevarieerd. We hebben de beste damesschoenen opties onderzocht en voor je op een rijtje gezet. Als je nieuwe wandelschoenen zoekt, lees dan verder!
Afbeelding
Product
Boek nu
No items found.
No items found.

Goede wandelschoenen dames zijn van groot belang voor een fijne wandelervaring. Comfortabele schoenen zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt wandelen zonder last te hebben van je voeten. Dit is niet alleen fijn voor de wandelervaring, maar ook voor de gezondheid van je voeten.

Maar hoe vind je goede wandelschoenen die passen bij jouw wandelstijl? Wij helpen je bij het kiezen van de juiste wandelschoenen!

Categorieën wandelschoenen

Wat zijn wandelschoen categorieën? Bij het kiezen van wandelschoenen voor dames is de categorie het belangrijkste om rekening mee te houden. Schoenen worden ingedeeld op basis van de zwaarte van het terrein waarvoor ze geschikt zijn. Hoe robuust de outdoorschoenen zijn, wil nog wel eens per merk verschillen. Lees je daarom goed in over de verschillende wandelschoenen merken.

Er zijn vijf categorieën: A, A/B, B, C en D. Elke categorie heeft verschillende eigenschappen die bijdragen aan de geschiktheid van de schoen voor een bepaald terrein. Een korte toelichting per categorie:

 • Categorie A: lichte wandelschoenen voor eenvoudige wandelingen op vlak terrein
 • Categorie A/B: wandelschoenen voor meer uitdagende wandelingen op vlak terrein
 • Categorie B: middelzware wandelschoenen voor wandelingen in heuvelachtig terrein
 • Categorie C: zware wandelschoenen voor wandelingen in bergachtig terrein
 • Categorie D: bergschoenen voor extreme bergwandelingen, zoals in alpine-gebied of gletsjers.

De besproken wandelschoenen in dit artikel vallen meestal in de eerste drie categorieën. Categorie C en D zijn alleen nodig voor gevorderde tochten.

De beste wandelschoenen dames kopen

Benieuwd geworden welke hikingschoenen het beste zijn voor jouw wandelactiviteiten? Bekijk onze reviews hieronder! Ben je op zoek naar de reviews voor heren wandelschoenen? Lees dan het artikel!

Overzicht

No items found.
No items found.

Stappenplan: wandelschoenen kopen

Hoe koop je de beste wandelschoenen voor dames? Met dit stappenplan koop je goed voorbereid je volgende paar loopschoenen.

1. Bepaal wat voor wandelaar je bent

Bepaal of je een beginnende of ervaren wandelaar bent en welk soort wandelingen je wilt maken. Ben je een gevorderde wandelaar, of ben je pas net begonnen?

Kijk ook naar wat je ongeveer wilt uitgeven aan nieuwe schoenen. Onthoud dat wandelschoenen een belangrijke investering zijn. Investeren in goede wandelschoenen kan bijvoorbeeld helpen om blaren te voorkomen.

2. Beoordeel je voeten

Kijk eens goed naar je voeten! Let op de breedte en de lengte, en ontdek eventuele afwijkingen of voetproblemen. Sommige mensen hebben last van supinatie of overpronatie. Naast dit soort ziektebeelden, moet je goed weten welke maat wandelschoenen je zoekt. Houd hier rekening mee bij je zoektocht,

3. Kijk naar het type wandeling

Bepaal het type terrein waarop je gaat wandelen, om te bepalen welk soort wandelschoenen geschikt is. Ga je veel op onverharde bospaden lopen, of ga je echt de bergen in?

4. Bepaal de categorie van de wandelschoen

Kies wandelschoenen die passen bij de categorie die geschikt is voor jouw wandelplannen en het type terrein. Houd rekening met of je waterdichte wandelschoenen nodig hebt. Ook bepaal je hier of je lage wandelschoenen of hoge wandelschoenen wilt.

Dames wandelschoenen in het bos, op een steen, met bomen op de achtergrond

Goede wandelschoenen dames buiten onze top 10

Deze wandelschoenen hebben we gereviewed en vallen, wat ons betreft, net buiten de top 10. Het gaat hier nog steeds om goede loopschoenen! De top 10 is alleen zo enorm goed, dat sommige dames wandelschoenen daar net buiten vallen.

 1. Quechua MH500 EVOFIT Dames - krijgt van ons de award "Geweldige pasvorm" en is een van de beste schoenen van Quechua.
 2. Skechers Trail Dames - krijgt van ons de award "Comfortabel en betaalbaar" en is een goedkope optie met hoog comfort.
 3. Columbia Trailstorm Mid Dames - krijgt van ons de award "Beste grip" en is lichtgewicht met goede grip.
 4. Skechers Trego Base Camp Dames - krijgt van ons de award "Goedkoopste voor licht terrein" en is een van de goedkoopste categorie A/B wandelschoenen.
 5. Keen Clearwater CNX Leather Dames - krijgt van ons de award "Beste dames wandelsandalen". Ben je op zoek naar dames wandelsandalen? Dan zijn deze perfect voor jou.

Goedkope wandelschoenen dames sale

Op zoek naar wandelschoenen dames in de sale? We hebben de beste goedkope dames wandelschoenen op een rijtje gezet. Bekijk snel de dames wandelschoenen sale!

 1. The North Face Litewave Fastpack II Dames - € 26,99 nu in de aanbieding bij Bever.nl (73% korting)
 2. Skechers Trego Base Camp Dames - € 59,99, te koop bij Nelson.nl
 3. Skechers Trail Dames - € 74,99, te koop bij Nelson.nl
 4. Columbia Trailstorm Mid Dames - € 76,95 te koop bij Bever.nl
 5. Adidas TERREX AX4 Mid GTX W Dames - € 79,98 nu in de aanbieding bij Bever.nl (50% korting).

De beste lichtgewicht dames wandelschoenen

Ben je op zoek naar lichtgewicht dames wandelschoenen? Hieronder hebben we de meest lichtgewicht schoenen op een rijtje gezet:

 1. Keen Clearwater CNX Leather Dames - de uitzondering op de regel! Deze wandelsandalen zijn het lichtst met 233 gram per paar.
 2. Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames - deze hikingschoenen van Salomon zijn extreem licht met 315 gram per paar. Veruit de lichtste, échte wandelschoenen.
 3. Columbia Trailstorm Mid Dames - de Columbia Trailstorm Mid is met een gewicht van 347 gram per paar de lichtste, hoge wandelschoen voor dames.
 4. The North Face Litewave Fastpack II Dames - de Litewave Fastpack II is met 548 gram per paar bijna twee keer zo zwaar als de Trailstorm, maar hiervoor krijg je wel een gedegen categorie A wandelschoen.
 5. Skechers Trail Dames - ook deze wandelschoen van Skechers scoort hier goed: met 675 gram per paar een betaalbare, lichte wandelschoen.

De beste lage dames wandelschoenen

Op zoek naar de beste lage dames wandelschoenen? Houd er rekening mee dat de schoenen in dit lijstje allemaal categorie A wandelschoenen zijn, geschikt voor lichte wandelingen op onverhard terrein.

 1. Merrell Dames Moab 2 GTX Dames - Waterdichte dameswandelschoen met ademend vermogen en goede grip.
 2. Meindl Activo Sport Lady GTX Comfort Fit - Lichtgewicht, categorie A schoen voor dames.
 3. Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames - Beste hikeschoen voor onverharde paden.
 4. The North Face Litewave Fastpack II Dames - Bewuste, kwalitatieve keuze voor beginnende wandelaars.
 5. Quechua MH500 EVOFIT Dames - Betaalbare, comfortabele en veilige wandelschoenen voor dames.

De beste hoge dames wandelschoenen

Wat zijn de beste hoge dames wandelschoenen? De schoenen in dit lijstje zijn allemaal categorie A/B, en dus geschikt voor lichte bergwandelingen op ruiger terrein. Hier is onze absolute top 5:

 1. LOWA Renegade Mid GTX Dames - Waterdichte dameswandelschoen met ademend vermogen en goede grip.
 2. Hanwag Banks Mid Lady GTX - De ultieme dames wandelschoen voor droge voeten op vlak- tot middelzwaar terrein.
 3. Meindl Tramin Lady GTX - Comfortabele hoge wandelschoen met een perfecte pasvorm.
 4. Grisport Valencia Mid Dames - Duurzame, lichtgewicht en waterdichte wandelschoen voor dames.
 5. Adidas TERREX AX4 Mid GTX W Dames - De ideale wandelschoen voor natte, glibberige omstandigheden.

Wanneer wandelschoenen vervangen?

Wanneer is het tijd om wandelschoenen te vervangen? Je wandelschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je uitrusting. Zorg ervoor dat ze voldoende ondersteuning bieden. Meestal kun je zo'n 500 tot 1000 kilometer lopen op je wandelschoenen. Dit is sterk afhankelijk van het type wandeling dat je maakt, en hoe vaak. Maak je wandelingen op ruiger terrein? Dan zul je minder lang op je wandelschoenen kunnen lopen.

Wandelschoenen veters strikken

Als je last hebt aan bijvoorbeeld je wreef of je tenen, kan je wellicht je schoenveters op een andere manier strikken. Hoe je wandelschoenen veters strikt kan invloed hebben op het draagcomfort van je wandelschoenen. In het kort, onderscheiden zes manieren:

 1. Hiel slipt weg bij hoge wandelschoenen (chirurgenknoop)
 2. Verhelp pijn aan wreef bij wandelen (raamrijgen)
 3. Te smalle wandelschoenen (neusknoop)
 4. Hiel slipt weg bij lage wandelschoenen (oogjesknoop)
 5. Verhelp afknellende tenen tijdens wandelen (grote teenknoop)
 6. Verhelp pijn aan scheenbeen tijdens wandelen (andersom veteren)
Afbeelding
Product
Koop nu
Uitgelicht
Waterdichte Quechua MH500 Dames wandelschoenen in grijs en roze met antislipzool en EVOFIT-pasvorm.

Quechua MH500 EVOFIT Dames

Best betaalbare lage schoen
4.4
/
5
(
1025
reviews)

Goede wandelschoenen dames zijn van groot belang voor een fijne wandelervaring. Comfortabele schoenen zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt wandelen zonder last te hebben van je voeten. Dit is niet alleen fijn voor de wandelervaring, maar ook voor de gezondheid van je voeten.

Maar hoe vind je goede wandelschoenen die passen bij jouw wandelstijl? Wij helpen je bij het kiezen van de juiste wandelschoenen!

Categorieën wandelschoenen

Wat zijn wandelschoen categorieën? Bij het kiezen van wandelschoenen voor dames is de categorie het belangrijkste om rekening mee te houden. Schoenen worden ingedeeld op basis van de zwaarte van het terrein waarvoor ze geschikt zijn. Hoe robuust de outdoorschoenen zijn, wil nog wel eens per merk verschillen. Lees je daarom goed in over de verschillende wandelschoenen merken.

Er zijn vijf categorieën: A, A/B, B, C en D. Elke categorie heeft verschillende eigenschappen die bijdragen aan de geschiktheid van de schoen voor een bepaald terrein. Een korte toelichting per categorie:

 • Categorie A: lichte wandelschoenen voor eenvoudige wandelingen op vlak terrein
 • Categorie A/B: wandelschoenen voor meer uitdagende wandelingen op vlak terrein
 • Categorie B: middelzware wandelschoenen voor wandelingen in heuvelachtig terrein
 • Categorie C: zware wandelschoenen voor wandelingen in bergachtig terrein
 • Categorie D: bergschoenen voor extreme bergwandelingen, zoals in alpine-gebied of gletsjers.

De besproken wandelschoenen in dit artikel vallen meestal in de eerste drie categorieën. Categorie C en D zijn alleen nodig voor gevorderde tochten.

De beste wandelschoenen dames kopen

Benieuwd geworden welke hikingschoenen het beste zijn voor jouw wandelactiviteiten? Bekijk onze reviews hieronder! Ben je op zoek naar de reviews voor heren wandelschoenen? Lees dan het artikel!

Overzicht

 • Quechua MH500 EVOFIT Dames ― Best betaalbare lage schoen
 • LOWA Renegade Mid GTX Dames ― Onze absolute favoriet
 • On Running Cloudwander Waterproof Dames ― Beste voor zomers weer
 • Merrell Moab 2 GTX Dames ― Perfecte waterdichtheid
 • Adidas Terrex AX4 Mid GTX W Dames ― Beste hybride ontwerp
 • The North Face Litewave Fastpack II ― Goedkope keuze
 • Meindl Activo Sport Lady GTX ― Beste lage wandelschoen
 • Hanwag Banks Mid Lady GTX ― Perfect voor brede voeten
 • Meindl Tramin Lady GTX ― Beste halfhoge wandelschoen
 • Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames ― Beste voor beginners

Quechua MH500 EVOFIT Dames

Uitgelicht
Waterdichte Quechua MH500 Dames wandelschoenen in grijs en roze met antislipzool en EVOFIT-pasvorm.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.4
/
5
(
1025
reviews)
Onze award
Best betaalbare lage schoen

Merk Quechua (Decathlon)

Perfect voor Alle soorten wandelingen voor beginners

Categorie A/B lage wandelschoenen

Gewicht 750 gram per paar

Maten 36-42

Ideaal voor regelmatige wandelaars, de Quechua MH500 biedt een mix van comfort en duurzaamheid tegen een budgetvriendelijke prijs. Deze waterdichte schoenen hebben een bovenwerk van gespleten leer dat zich aanpast aan je voet, wat zorgt voor een goede pasvorm. De Outdoor Contact-technologie zorgt voor uitstekende antislipzolen, waardoor ze betrouwbaar zijn op verschillende terreinen.

Met slechts 347 gram per schoen (maat 39) bieden ze een lichtgewicht optie zonder in te boeten aan stevigheid, dankzij de rubberen neuskap en synthetische hielkap. De EVA-middenzool zorgt voor comfortabele demping, terwijl het Weblock-systeem de schoen stevig op zijn plaats houdt. Sommige gebruikers hebben echter problemen gemeld met de ademendheid, wat leidt tot ongemak tijdens langere tochten.

Over het algemeen is de MH500 een solide keuze voor degenen die een balans zoeken tussen kwaliteit en betaalbaarheid in hun wandelavonturen.


Voordelen

Perfect instapmodel voor beginnende wandelaars

Waterdicht en ademend membraan houdt je voeten droog, zelfs bij slecht weer

EVA-schuim met verschillende dichtheid aan de hiel biedt optimaal comfort en bescherming

EVOFIT-concept zorgt voor een ruime pasvorm die zich aanpast aan je voorvoet

Nadelen

Slechts tot maat 42 beschikbaar

Niet echt geschikt voor gevorderde wandelaars


LOWA Renegade Mid GTX Dames

LOWA Renegade Mid GTX Dames

LOWA Renegade Mid GTX Dames

LOWA Renegade Mid GTX Dames

LOWA Renegade Mid GTX Dames wandelschoenen, Nubuck leer, Gore-Tex membraan.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.8
/
5
(
11
reviews)
Onze award
Onze absolute favoriet

Merk LOWA

Perfect voor Middelzware bergwandelingen

Categorie A/B halfhoge wandelschoenen

Gewicht 880 gram per paar

Maten 35-43

Beste hoge wandelschoenen voor dames

De Renegade Mid wandelschoenen dames hoog van LOWA zijn wat ons betreft onze absolute favoriet. Koop je een wandelschoen van LOWA, dan weet je dat je kwaliteit koopt.

Waterdicht en ademend dankzij GORE-TEX membraan

De LOWA Renegade Mid GTX Dames van LOWA is de perfecte wandelschoen voor lichte tot zware bergwandelingen. De schoen is ademend en volledig waterdicht dankzij het GORE-TEX membraan. Dit zorgt ervoor dat je voeten droog blijven in alle soorten natte omstandigheden.

Vibram Evo zool voor goede grip

De speciale Vibram-zool van de LOWA Renegade Mid GTX Dames biedt goede grip op elke ondergrond. Dit maakt de schoen geschikt maakt voor wandelen, huttentochten en trekking.

Heb je als vrouw iets smallere voeten? Bekijk dan de LOWA Renegade Mid GTX Narrow!

Voordelen

Waterdicht dankzij GORE-TEX membraan

Goede grip door Vibram Evo Trac zool

Ademend en volledig waterdicht dankzij het GORE-TEX membraan

Veel maten beschikbaar

Nadelen

Minder geschikt voor lange trektochten of wandelingen in lage, vlakke gebieden

Relatief duur

On Running Cloudwander Waterproof Dames

On Running Cloudwander Waterproof Dames

On Running Cloudwander Waterproof Dames

On Running Cloudwander Waterproof Dames

Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.4
/
5
(
21
reviews)
Onze award
Beste voor zomers weer

Merk On Running

Perfect voor Veelzijdige wandelschoenen dames

Categorie Categorie A

Gewicht 640 gram per paar

Maten Beschikbaar in verschillende maten

Trailschoenen voor alle omstandigheden

Ben je op zoek naar wandelschoenen stijlvolle en functionele wandelschoenen? Zoek niet verder! De On Running wandelschoenen dames laag brengen een unieke combinatie van veelzijdigheid en comfort.

Deze schoenen bieden je de hele dag ondersteuning. Ook de halfhoge wandelschoenen van On Running, de On Running Cloudrock Waterproof 2, zijn goed bevallen. Deze zijn meer geschikt voor lichte tot gemiddelde bergwandelingen.

Lichtgewicht en wendbaar

Met de Cloudwander Waterproof schoenen ervaar je het ultieme comfort tijdens al je avonturen. De schoenen zijn verrassend lichtgewicht, waardoor je met gemak kilometers kunt afleggen zonder vermoeide voeten te krijgen.

Bovendien zijn ze ontworpen met een soepele pasvorm. Hierdoor kun je soepel en moeiteloos over elk terrein kunt bewegen. Het voelt echt alsof je op wolkjes loopt!

Water en windproof

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, maar met de Cloudwander Waterproof dames wandelschoenen ben je altijd voorbereid. Het waterdichte membraan houdt je voeten droog, zelfs tijdens hevige regenbuien. Dit membraan is ademend, zodat je voeten comfortabel blijven, zelfs tijdens zware wandelingen.

Daarnaast biedt de schoen een uitstekende grip en bescherming tegen weersinvloeden, dankzij de verbeterde rubberen zool. Je kunt vol vertrouwen elke uitdaging aangaan, wetende dat je voeten veilig en stabiel blijven.

Voordelen

Lichtgewicht en wendbaar ontwerp voor moeiteloos wandelen

Waterdicht membraan houdt je voeten droog in alle weersomstandigheden

Uitstekende grip en bescherming tegen weersinvloeden voor ultieme betrouwbaarheid

Nadelen

Iets minder ademend dan niet-waterdichte schoenen

Beperkte isolatie voor koudere omstandigheden

Merrell Moab 2 GTX Dames

Merrell Moab 2 GTX Dames

Merrell Moab 2 GTX Dames

Merrell Moab 2 GTX Dames

Merrell Dames Moab 2 GTX Dames wandelschoenen: lage, waterdichte, ademende schoenen met duurzame zool en uitneembare binnenzool voor demping en comfort.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.5
/
5
(
93
reviews)
Onze award
Perfecte waterdichtheid

Merk Merrell

Perfect voor Waterdichte wandelschoenen voor lichte wandelingen

Categorie A lage wandelschoenen

Gewicht 840 gram per paar

Maten 35 t/m 42

Waterdicht met goede grip

Merrell staat bekend om zijn comfortabele wandelschoenen. De Moab-serie is een lichtgewicht, lage wandelschoen van Merrell. Deze schoen is al jaren erg populair onder wandelaars.

Ademend vermogen en waterdicht

De Merrell Moab 2 GTX wandelschoen dames is waterdicht dankzij het GORE-TEX® membraan waterdicht. Het ademende materiaal voert vocht af en houdt de voeten droog. Hierdoor zijn de schoen geschikt is voor wandelingen in de regen.

Vibram zool voor goede grip

De Vibram zool van de Merrell Moab 2 GTX dameswandelschoen zorgt voor goede grip op elk terrein. De zool is duurzaam en stevig, en biedt tevens schokdemping bij de hiel. Hierdoor blijf je stabiel op je voeten, zelfs op vervelende ondergronden.

Voordelen

Waterdicht dankzij het GORE-TEX® membraan

Vibram zool voor goede grip op elk terrein

Ademende mesh voering zorgt voor droge voeten

Nadelen

Niet geschikt voor zwaardere wandelingen op ruiger terrein

Adidas Terrex AX4 Mid GTX W Dames

Adidas Terrex AX4 Mid GTX W Dames

Adidas Terrex AX4 Mid GTX W Dames

Adidas Terrex AX4 Mid GTX W Dames

Zwarte Adidas TERREX AX4 Mid GTX W wandelschoen met Continental rubberen zool en Gore-Tex membraan.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.3
/
5
(
32
reviews)
Onze award
Beste hybride ontwerp

Merk Adidas

Perfect voor Gevarieerd terrein en natte omstandigheden

Categorie A/B halfhoge wandelschoenen

Gewicht 730 gram per paar

Maten 36 t/m 42 2/3

Stijlvolle wandelschoen voor alle omstandigheden

Ben je op zoek naar stijlvolle wandelschoenen? Dan zijn de schoenen van Adidas wellicht iets voor jou. In deze schoenen zie je de klassieke Adidas-stijl goed terugkomen.

Hybride ontwerp voor ondersteuning en gevoel van een hardloopschoen

De Adidas TERREX AX4 Mid GTX W wandelschoen heeft een hybride ontwerp. De schoen combineert de ondersteuning van een wandelschoen met het gevoel van een hardloopschoen. Deze elegante wandelschoenen voor dames zijn ontworpen voor stijl en comfort.

Gore-Tex membraan en Continental rubberen buitenzool

Het Gore-Tex membraan in het bovenwerk van de wandelschoen houdt de voeten droog. Verder orgt het ventilerende textiel voor ademend vermogen op belangrijke knelpunten.

De speciale rubberen buitenzool biedt uitstekende grip in natte en droge omstandigheden. Dual-density schuim balanceert comfort en stabiliteit op het parcours.

Voordelen

Gore-Tex membraan houdt de voeten droog en zorgt voor ademend vermoge

Continental rubberen buitenzool voor uitstekende grip

Hybride ontwerp voor ondersteuning en gevoel van een hardloopschoen

Lichtgewicht voor een halfhogewandelschoen

Nadelen

Niet geschikt voor zware trektochten of het hooggebergte

Lichtgewicht voor een halfhogewandelschoen

The North Face Litewave Fastpack II

The North Face Litewave Fastpack II

The North Face Litewave Fastpack II

The North Face Litewave Fastpack II

North Face Litewave Fastpack II wandelschoenen, waterdicht, dempend vermogen.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.5
/
5
(
44
reviews)
Onze award
Goedkope keuze

Merk The North Face

Perfect voor Instapmodel wandelschoen voor lichte wandelingen

Categorie A lage wandelschoenen

Gewicht 548 gram per paar

Maten 36 t/m 42

Lichtgewicht, waterdichte wandelschoen

Lichtgewicht en ademend voetbed

De Litewave Fastpack II GTX heeft een OrthoLite-voetbed dat langdurig demping biedt en gemaakt is van lichtgewicht, ademend schuim met een lange levensduur. Dit voetbed heeft een goede vochtregulatie en een antibacteriële werking, waardoor je voeten droog en comfortabel blijven, zelfs bij zware inspanningen. Dankzij het ademende voetbed is dit een goede zomer wandelschoen dames.

Zelfreinigende zool met profielpatroon

De zelfreinigende zool met profielpatroon biedt uitstekende grip op zowel droog als nat terrein dankzij de inkepingen van vier millimeter. De neus en hiel zijn verstevigd voor bescherming van je voet. Daarnaast is de hiel reflecterend, dus blijf je goed zichtbaar.

Voordelen

Lichtgewicht en ademend voetbed voor langdurig comfort

Zelfreinigende zool met profielpatroon voor uitstekende grip

Neus en hiel zijn verstevigd voor extra bescherming

Nadelen

Niet geschikt voor extreme wandel- en weersomstandigheden

Weinig maten beschikbaar

Meindl Activo Sport Lady GTX

Meindl Activo Sport Lady GTX

Meindl Activo Sport Lady GTX

Meindl Activo Sport Lady GTX

Meindl Activo Sport Lady GTX wandelschoen in mesh materiaal met Gore-Tex membraan en uitneembare binnenzool.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.4
/
5
(
101
reviews)
Onze award
Beste lage wandelschoen

Merk Meindl

Perfect voor Lange natuurwandelingen op licht terrein

Categorie A wandelschoenen

Gewicht 700 gram per paar

Maten 36 t/m 42

De beste lichte wandelschoen dames

Meindl staat bekend om zijn klassieke wandelschoenen. Deze Meindl wandelschoenen dames laag zijn geen uitzondering. Een echte lichtgewicht wandelschoen met de kwaliteit die je van Meindl mag verwachten.

Lichtgewicht met veel grip

De Meindl Activo Sport Lady GTX Comfort Fit is een lichte wandelschoen van het merk Meindl. Met slechts 600 gram per paar is het een van hun meest lichtgewicht modellen.

Hierdoor is iedere wandeling in deze schoenen een feestje! Je kunt comfortabel lange wandelingen kunt maken. De Lite Trail zool met Multi Grip profiel zorgt voor veel grip op droog en nat terrein. Dit betekent dat je in verschillende omstandigheden veilig kunt wandelen.

Uitneembare binnenzool voor extra comfort

Deze wandelschoen heeft een uitneembare binnenzool, wat betekent dat je deze kunt vervangen voor je eigen steunzool. Je kunt de binnenzool eruit halen om de schoenen goed te laten luchten na een lange wandeling.

Voordelen

Waterdicht door het Gore-Tex membraan

Naadloos ademend bovenwerk, geen irritatie door naden

Veel grip op droog en nat terrein met de Lite Trail zool met Multi Grip profiel

Uitneembare binnenzool voor extra comfort en luchtcirculatie

Nadelen

De schoen is niet geïsoleerd, dus minder geschikt voor wandelingen in koude omstandigheden

Hanwag Banks Mid Lady GTX

Hanwag Banks Mid Lady GTX

Hanwag Banks Mid Lady GTX

Hanwag Banks Mid Lady GTX

Grijze Hanwag Banks Mid Lady GTX wandelschoenen met Vibram zool en Gore-Tex voering.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.6
/
5
(
335
reviews)
Onze award
Perfect voor brede voeten

Merk Hanwag

Perfect voor Vlak- tot middelzwaar terrein

Categorie A/B wandelschoenen

Gewicht 1.050 gram per paar

Maten 36 t/m 43

Beste hoge wandelschoen voor middelzwaar terrein

De Hanwag Banks Mid Lady GTX valt meteen op door zijn lichtgewicht en duurzaam ontwerp.

Uitstekende demping en goede grip

De schoen is gemaakt van nubuck, suède en textiel, wat de schoen licht en duurzaam maakt. De schoen heeft ook slijtvaste stiknaden op de meest kwetsbare punten, waardoor deze lang meegaat.

De Hanwag Banks Mid Lady GTX biedt uitstekende demping. Door de soepele zool, heeft de schoen een soepele afrolbeweging. De speciale Vibram Endurance Pro zool zorgt voor goede grip op diverse soorten terrein.

Waterdicht en ademend

Dankzij de Gore-Tex voering blijven je voeten onder alle omstandigheden droog. De metalen veterhaken zorgen voor een vormvaste sluiting.

Voordelen

Ultiem loopcomfort door iets bredere voorvoet en Vibram Endurance Pro loopzool

Uitstekende demping dankzij de verstevigde PU-schuimkeil

Waterdicht dankzij de Gore-Tex voering

Veel maten beschikbaar

Nadelen

Kan op droge en warme dagen wat broeierig aanvoelen

Meindl Tramin Lady GTX

Meindl Tramin Lady GTX

Meindl Tramin Lady GTX

Meindl Tramin Lady GTX

Grijze Meindl Tramin Lady GTX wandelschoenen met comfort fit en Gore-Tex membraan.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.7
/
5
(
285
reviews)
Onze award
Beste halfhoge wandelschoen

Merk Meindl

Perfect voor Vlak tot licht heuvelachtig terrein

Categorie A/B wandelschoenen

Gewicht 940 gram per paar

Maten 37 t/m 42

Comfortabele wandelschoen met een perfecte pasvorm

De Meindl Tramin Lady GTX is een lichte wandelschoen van het merk Meindl. Het is een van de betere hoge wandelschoenen voor dames.

Waterdichte wandelschoen met stevige zool

De Meindl Tramin Lady GTX is uitgerust met een waterdichte Gore-Tex-voering. Deze voering zorgt ervoor zorgt dat je voeten altijd droog blijven, zelfs tijdens regenachtige wandelingen. De stevige zool biedt een goede grip op vlak en ruig terrein. En je hebt voldoende ondersteuning en demping, dus geen last van schokken.

Comfortabele pasvorm met stevige ondersteuning

Dankzij de speciale comfort fit heeft de Meindl Tramin Lady GTX een uitstekende pasvorm. De schoenen bieden voldoende steun tijdens het wandelen. De stevige zool zorgt voor een stabiele ondersteuning van de voet en vermindert de kans op blessures.

Voordelen

Uitstekende pasvorm met comfort fit en stevige zool

Waterdichte Gore-Tex-voering

Stevige zool biedt goede grip en voldoende demping

Nadelen

Niet geschikt voor ruw terrein

Weinig kleinere maten beschikbaar

Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames

Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames

Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames

Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames

Blauwe Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames wandelschoen met waterdicht Gore-Tex membraan en Contagrip zool.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Bekijk ook de prijs bij Bol.com en Amazon.nl. Stel een aanbiedingsmelder in.
Stel een aanbiedingsmelder in

Overzicht

Reviews
4.4
/
5
(
49
reviews)
Onze award
Beste voor beginners

Merk Salomon

Perfect voor Lichte trektochten, onverharde paden

Categorie A/B lage wandelschoenen

Gewicht 315 gram per paar (!)

Maten 37 1/3 t/m 42

Hippe wandelschoen dames voor onverharde paden

Salomon is een Frans merk gericht op het maken van speciale wandelschoenen. Ze maken veelal trailschoenen en bergschoenen. De Salomon wandelschoenen dames laag zijn perfect voor wandelingen op onverharde paden.

3D Advanced Chassis

Deze Salomon schoenen zijn voorzien van een speciaal ontwerp. Hierdoor biedt de schoen uitstekende stabiliteit en bescherming op onverharde paden. Het is een van de betere lage wandelschoenen voor dames.

Speciale Contagrip-zool

De speciale zool van de XA Pro 3D V8 GTX Dames biedt perfecte grip op natte ondergronden.

Voordelen

Dankzij het Gore-Tex membraan waterdicht en ademend

Verschillende handige tussenmaten beschikbaar

Uitstekende grip op natte ondergronden dankzij de Contagrip premium wet compound zool

3D Advanced Chassis zorgt voor stabiliteit en bescherming op onverharde paden

Nadelen

Slechts tot maat 42 beschikbaar

Niet echt geschikt voor gevorderde wandelaars

Niet geschikt voor lange stukken op het asfalt

Stappenplan: wandelschoenen kopen

Hoe koop je de beste wandelschoenen voor dames? Met dit stappenplan koop je goed voorbereid je volgende paar loopschoenen.

1. Bepaal wat voor wandelaar je bent

Bepaal of je een beginnende of ervaren wandelaar bent en welk soort wandelingen je wilt maken. Ben je een gevorderde wandelaar, of ben je pas net begonnen?

Kijk ook naar wat je ongeveer wilt uitgeven aan nieuwe schoenen. Onthoud dat wandelschoenen een belangrijke investering zijn. Investeren in goede wandelschoenen kan bijvoorbeeld helpen om blaren te voorkomen.

2. Beoordeel je voeten

Kijk eens goed naar je voeten! Let op de breedte en de lengte, en ontdek eventuele afwijkingen of voetproblemen. Sommige mensen hebben last van supinatie of overpronatie. Naast dit soort ziektebeelden, moet je goed weten welke maat wandelschoenen je zoekt. Houd hier rekening mee bij je zoektocht,

3. Kijk naar het type wandeling

Bepaal het type terrein waarop je gaat wandelen, om te bepalen welk soort wandelschoenen geschikt is. Ga je veel op onverharde bospaden lopen, of ga je echt de bergen in?

4. Bepaal de categorie van de wandelschoen

Kies wandelschoenen die passen bij de categorie die geschikt is voor jouw wandelplannen en het type terrein. Houd rekening met of je waterdichte wandelschoenen nodig hebt. Ook bepaal je hier of je lage wandelschoenen of hoge wandelschoenen wilt.

Dames wandelschoenen in het bos, op een steen, met bomen op de achtergrond

Goede wandelschoenen dames buiten onze top 10

Deze wandelschoenen hebben we gereviewed en vallen, wat ons betreft, net buiten de top 10. Het gaat hier nog steeds om goede loopschoenen! De top 10 is alleen zo enorm goed, dat sommige dames wandelschoenen daar net buiten vallen.

 1. Quechua MH500 EVOFIT Dames - krijgt van ons de award "Geweldige pasvorm" en is een van de beste schoenen van Quechua.
 2. Skechers Trail Dames - krijgt van ons de award "Comfortabel en betaalbaar" en is een goedkope optie met hoog comfort.
 3. Columbia Trailstorm Mid Dames - krijgt van ons de award "Beste grip" en is lichtgewicht met goede grip.
 4. Skechers Trego Base Camp Dames - krijgt van ons de award "Goedkoopste voor licht terrein" en is een van de goedkoopste categorie A/B wandelschoenen.
 5. Keen Clearwater CNX Leather Dames - krijgt van ons de award "Beste dames wandelsandalen". Ben je op zoek naar dames wandelsandalen? Dan zijn deze perfect voor jou.

Goedkope wandelschoenen dames sale

Op zoek naar wandelschoenen dames in de sale? We hebben de beste goedkope dames wandelschoenen op een rijtje gezet. Bekijk snel de dames wandelschoenen sale!

 1. The North Face Litewave Fastpack II Dames - € 26,99 nu in de aanbieding bij Bever.nl (73% korting)
 2. Skechers Trego Base Camp Dames - € 59,99, te koop bij Nelson.nl
 3. Skechers Trail Dames - € 74,99, te koop bij Nelson.nl
 4. Columbia Trailstorm Mid Dames - € 76,95 te koop bij Bever.nl
 5. Adidas TERREX AX4 Mid GTX W Dames - € 79,98 nu in de aanbieding bij Bever.nl (50% korting).

De beste lichtgewicht dames wandelschoenen

Ben je op zoek naar lichtgewicht dames wandelschoenen? Hieronder hebben we de meest lichtgewicht schoenen op een rijtje gezet:

 1. Keen Clearwater CNX Leather Dames - de uitzondering op de regel! Deze wandelsandalen zijn het lichtst met 233 gram per paar.
 2. Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames - deze hikingschoenen van Salomon zijn extreem licht met 315 gram per paar. Veruit de lichtste, échte wandelschoenen.
 3. Columbia Trailstorm Mid Dames - de Columbia Trailstorm Mid is met een gewicht van 347 gram per paar de lichtste, hoge wandelschoen voor dames.
 4. The North Face Litewave Fastpack II Dames - de Litewave Fastpack II is met 548 gram per paar bijna twee keer zo zwaar als de Trailstorm, maar hiervoor krijg je wel een gedegen categorie A wandelschoen.
 5. Skechers Trail Dames - ook deze wandelschoen van Skechers scoort hier goed: met 675 gram per paar een betaalbare, lichte wandelschoen.

De beste lage dames wandelschoenen

Op zoek naar de beste lage dames wandelschoenen? Houd er rekening mee dat de schoenen in dit lijstje allemaal categorie A wandelschoenen zijn, geschikt voor lichte wandelingen op onverhard terrein.

 1. Merrell Dames Moab 2 GTX Dames - Waterdichte dameswandelschoen met ademend vermogen en goede grip.
 2. Meindl Activo Sport Lady GTX Comfort Fit - Lichtgewicht, categorie A schoen voor dames.
 3. Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames - Beste hikeschoen voor onverharde paden.
 4. The North Face Litewave Fastpack II Dames - Bewuste, kwalitatieve keuze voor beginnende wandelaars.
 5. Quechua MH500 EVOFIT Dames - Betaalbare, comfortabele en veilige wandelschoenen voor dames.

De beste hoge dames wandelschoenen

Wat zijn de beste hoge dames wandelschoenen? De schoenen in dit lijstje zijn allemaal categorie A/B, en dus geschikt voor lichte bergwandelingen op ruiger terrein. Hier is onze absolute top 5:

 1. LOWA Renegade Mid GTX Dames - Waterdichte dameswandelschoen met ademend vermogen en goede grip.
 2. Hanwag Banks Mid Lady GTX - De ultieme dames wandelschoen voor droge voeten op vlak- tot middelzwaar terrein.
 3. Meindl Tramin Lady GTX - Comfortabele hoge wandelschoen met een perfecte pasvorm.
 4. Grisport Valencia Mid Dames - Duurzame, lichtgewicht en waterdichte wandelschoen voor dames.
 5. Adidas TERREX AX4 Mid GTX W Dames - De ideale wandelschoen voor natte, glibberige omstandigheden.

Wanneer wandelschoenen vervangen?

Wanneer is het tijd om wandelschoenen te vervangen? Je wandelschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je uitrusting. Zorg ervoor dat ze voldoende ondersteuning bieden. Meestal kun je zo'n 500 tot 1000 kilometer lopen op je wandelschoenen. Dit is sterk afhankelijk van het type wandeling dat je maakt, en hoe vaak. Maak je wandelingen op ruiger terrein? Dan zul je minder lang op je wandelschoenen kunnen lopen.

Wandelschoenen veters strikken

Als je last hebt aan bijvoorbeeld je wreef of je tenen, kan je wellicht je schoenveters op een andere manier strikken. Hoe je wandelschoenen veters strikt kan invloed hebben op het draagcomfort van je wandelschoenen. In het kort, onderscheiden zes manieren:

 1. Hiel slipt weg bij hoge wandelschoenen (chirurgenknoop)
 2. Verhelp pijn aan wreef bij wandelen (raamrijgen)
 3. Te smalle wandelschoenen (neusknoop)
 4. Hiel slipt weg bij lage wandelschoenen (oogjesknoop)
 5. Verhelp afknellende tenen tijdens wandelen (grote teenknoop)
 6. Verhelp pijn aan scheenbeen tijdens wandelen (andersom veteren)
Afbeelding
Product
Koop nu

Goede wandelschoenen dames zijn van groot belang voor een fijne wandelervaring. Comfortabele schoenen zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt wandelen zonder last te hebben van je voeten. Dit is niet alleen fijn voor de wandelervaring, maar ook voor de gezondheid van je voeten.

Maar hoe vind je goede wandelschoenen die passen bij jouw wandelstijl? Wij helpen je bij het kiezen van de juiste wandelschoenen!

Categorieën wandelschoenen

Wat zijn wandelschoen categorieën? Bij het kiezen van wandelschoenen voor dames is de categorie het belangrijkste om rekening mee te houden. Schoenen worden ingedeeld op basis van de zwaarte van het terrein waarvoor ze geschikt zijn. Hoe robuust de outdoorschoenen zijn, wil nog wel eens per merk verschillen. Lees je daarom goed in over de verschillende wandelschoenen merken.

Er zijn vijf categorieën: A, A/B, B, C en D. Elke categorie heeft verschillende eigenschappen die bijdragen aan de geschiktheid van de schoen voor een bepaald terrein. Een korte toelichting per categorie:

 • Categorie A: lichte wandelschoenen voor eenvoudige wandelingen op vlak terrein
 • Categorie A/B: wandelschoenen voor meer uitdagende wandelingen op vlak terrein
 • Categorie B: middelzware wandelschoenen voor wandelingen in heuvelachtig terrein
 • Categorie C: zware wandelschoenen voor wandelingen in bergachtig terrein
 • Categorie D: bergschoenen voor extreme bergwandelingen, zoals in alpine-gebied of gletsjers.

De besproken wandelschoenen in dit artikel vallen meestal in de eerste drie categorieën. Categorie C en D zijn alleen nodig voor gevorderde tochten.

De beste wandelschoenen dames kopen

Benieuwd geworden welke hikingschoenen het beste zijn voor jouw wandelactiviteiten? Bekijk onze reviews hieronder! Ben je op zoek naar de reviews voor heren wandelschoenen? Lees dan het artikel!

Overzicht

Quechua MH500 EVOFIT Dames

Waterdichte Quechua MH500 Dames wandelschoenen in grijs en roze met antislipzool en EVOFIT-pasvorm.
Ook te bestellen via Bol.com
Ook te bestellen via Amazon.nl
Ook te bestellen via Bol.com of Amazon.nl

Overzicht

Reviews
4.4
/
5
(
1025
reviews)
Onze award
Best betaalbare lage schoen

Merk Quechua (Decathlon)

Perfect voor Alle soorten wandelingen voor beginners

Categorie A/B lage wandelschoenen

Gewicht 750 gram per paar

Maten 36-42

Ideaal voor regelmatige wandelaars, de Quechua MH500 biedt een mix van comfort en duurzaamheid tegen een budgetvriendelijke prijs. Deze waterdichte schoenen hebben een bovenwerk van gespleten leer dat zich aanpast aan je voet, wat zorgt voor een goede pasvorm. De Outdoor Contact-technologie zorgt voor uitstekende antislipzolen, waardoor ze betrouwbaar zijn op verschillende terreinen.

Met slechts 347 gram per schoen (maat 39) bieden ze een lichtgewicht optie zonder in te boeten aan stevigheid, dankzij de rubberen neuskap en synthetische hielkap. De EVA-middenzool zorgt voor comfortabele demping, terwijl het Weblock-systeem de schoen stevig op zijn plaats houdt. Sommige gebruikers hebben echter problemen gemeld met de ademendheid, wat leidt tot ongemak tijdens langere tochten.

Over het algemeen is de MH500 een solide keuze voor degenen die een balans zoeken tussen kwaliteit en betaalbaarheid in hun wandelavonturen.


Voordelen

Perfect instapmodel voor beginnende wandelaars

Waterdicht en ademend membraan houdt je voeten droog, zelfs bij slecht weer

EVA-schuim met verschillende dichtheid aan de hiel biedt optimaal comfort en bescherming

EVOFIT-concept zorgt voor een ruime pasvorm die zich aanpast aan je voorvoet

Nadelen

Slechts tot maat 42 beschikbaar

Niet echt geschikt voor gevorderde wandelaars


LOWA Renegade Mid GTX Dames

LOWA Renegade Mid GTX Dames wandelschoenen, Nubuck leer, Gore-Tex membraan.
Ook te bestellen via Bol.com
Ook te bestellen via Amazon.nl
Ook te bestellen via Bol.com of Amazon.nl

Overzicht

Reviews
4.8
/
5
(
11
reviews)
Onze award
Onze absolute favoriet

Merk LOWA

Perfect voor Middelzware bergwandelingen

Categorie A/B halfhoge wandelschoenen

Gewicht 880 gram per paar

Maten 35-43

Beste hoge wandelschoenen voor dames

De Renegade Mid wandelschoenen dames hoog van LOWA zijn wat ons betreft onze absolute favoriet. Koop je een wandelschoen van LOWA, dan weet je dat je kwaliteit koopt.

Waterdicht en ademend dankzij GORE-TEX membraan

De LOWA Renegade Mid GTX Dames van LOWA is de perfecte wandelschoen voor lichte tot zware bergwandelingen. De schoen is ademend en volledig waterdicht dankzij het GORE-TEX membraan. Dit zorgt ervoor dat je voeten droog blijven in alle soorten natte omstandigheden.

Vibram Evo zool voor goede grip

De speciale Vibram-zool van de LOWA Renegade Mid GTX Dames biedt goede grip op elke ondergrond. Dit maakt de schoen geschikt maakt voor wandelen, huttentochten en trekking.

Heb je als vrouw iets smallere voeten? Bekijk dan de LOWA Renegade Mid GTX Narrow!

Voordelen

Waterdicht dankzij GORE-TEX membraan

Goede grip door Vibram Evo Trac zool

Ademend en volledig waterdicht dankzij het GORE-TEX membraan

Veel maten beschikbaar

Nadelen

Minder geschikt voor lange trektochten of wandelingen in lage, vlakke gebieden

Relatief duur

Merrell Moab 2 GTX Dames

Merrell Dames Moab 2 GTX Dames wandelschoenen: lage, waterdichte, ademende schoenen met duurzame zool en uitneembare binnenzool voor demping en comfort.
Ook te bestellen via Bol.com
Ook te bestellen via Amazon.nl
Ook te bestellen via Bol.com of Amazon.nl

Overzicht

Reviews
4.5
/
5
(
93
reviews)
Onze award
Perfecte waterdichtheid

Merk Merrell

Perfect voor Waterdichte wandelschoenen voor lichte wandelingen

Categorie A lage wandelschoenen

Gewicht 840 gram per paar

Maten 35 t/m 42

Waterdicht met goede grip

Merrell staat bekend om zijn comfortabele wandelschoenen. De Moab-serie is een lichtgewicht, lage wandelschoen van Merrell. Deze schoen is al jaren erg populair onder wandelaars.

Ademend vermogen en waterdicht

De Merrell Moab 2 GTX wandelschoen dames is waterdicht dankzij het GORE-TEX® membraan waterdicht. Het ademende materiaal voert vocht af en houdt de voeten droog. Hierdoor zijn de schoen geschikt is voor wandelingen in de regen.

Vibram zool voor goede grip

De Vibram zool van de Merrell Moab 2 GTX dameswandelschoen zorgt voor goede grip op elk terrein. De zool is duurzaam en stevig, en biedt tevens schokdemping bij de hiel. Hierdoor blijf je stabiel op je voeten, zelfs op vervelende ondergronden.

Voordelen

Waterdicht dankzij het GORE-TEX® membraan

Vibram zool voor goede grip op elk terrein

Ademende mesh voering zorgt voor droge voeten

Nadelen

Niet geschikt voor zwaardere wandelingen op ruiger terrein

Stappenplan: wandelschoenen kopen

Hoe koop je de beste wandelschoenen voor dames? Met dit stappenplan koop je goed voorbereid je volgende paar loopschoenen.

1. Bepaal wat voor wandelaar je bent

Bepaal of je een beginnende of ervaren wandelaar bent en welk soort wandelingen je wilt maken. Ben je een gevorderde wandelaar, of ben je pas net begonnen?

Kijk ook naar wat je ongeveer wilt uitgeven aan nieuwe schoenen. Onthoud dat wandelschoenen een belangrijke investering zijn. Investeren in goede wandelschoenen kan bijvoorbeeld helpen om blaren te voorkomen.

2. Beoordeel je voeten

Kijk eens goed naar je voeten! Let op de breedte en de lengte, en ontdek eventuele afwijkingen of voetproblemen. Sommige mensen hebben last van supinatie of overpronatie. Naast dit soort ziektebeelden, moet je goed weten welke maat wandelschoenen je zoekt. Houd hier rekening mee bij je zoektocht,

3. Kijk naar het type wandeling

Bepaal het type terrein waarop je gaat wandelen, om te bepalen welk soort wandelschoenen geschikt is. Ga je veel op onverharde bospaden lopen, of ga je echt de bergen in?

4. Bepaal de categorie van de wandelschoen

Kies wandelschoenen die passen bij de categorie die geschikt is voor jouw wandelplannen en het type terrein. Houd rekening met of je waterdichte wandelschoenen nodig hebt. Ook bepaal je hier of je lage wandelschoenen of hoge wandelschoenen wilt.

Dames wandelschoenen in het bos, op een steen, met bomen op de achtergrond

Goede wandelschoenen dames buiten onze top 10

Deze wandelschoenen hebben we gereviewed en vallen, wat ons betreft, net buiten de top 10. Het gaat hier nog steeds om goede loopschoenen! De top 10 is alleen zo enorm goed, dat sommige dames wandelschoenen daar net buiten vallen.

 1. Quechua MH500 EVOFIT Dames - krijgt van ons de award "Geweldige pasvorm" en is een van de beste schoenen van Quechua.
 2. Skechers Trail Dames - krijgt van ons de award "Comfortabel en betaalbaar" en is een goedkope optie met hoog comfort.
 3. Columbia Trailstorm Mid Dames - krijgt van ons de award "Beste grip" en is lichtgewicht met goede grip.
 4. Skechers Trego Base Camp Dames - krijgt van ons de award "Goedkoopste voor licht terrein" en is een van de goedkoopste categorie A/B wandelschoenen.
 5. Keen Clearwater CNX Leather Dames - krijgt van ons de award "Beste dames wandelsandalen". Ben je op zoek naar dames wandelsandalen? Dan zijn deze perfect voor jou.

Goedkope wandelschoenen dames sale

Op zoek naar wandelschoenen dames in de sale? We hebben de beste goedkope dames wandelschoenen op een rijtje gezet. Bekijk snel de dames wandelschoenen sale!

 1. The North Face Litewave Fastpack II Dames - € 26,99 nu in de aanbieding bij Bever.nl (73% korting)
 2. Skechers Trego Base Camp Dames - € 59,99, te koop bij Nelson.nl
 3. Skechers Trail Dames - € 74,99, te koop bij Nelson.nl
 4. Columbia Trailstorm Mid Dames - € 76,95 te koop bij Bever.nl
 5. Adidas TERREX AX4 Mid GTX W Dames - € 79,98 nu in de aanbieding bij Bever.nl (50% korting).

De beste lichtgewicht dames wandelschoenen

Ben je op zoek naar lichtgewicht dames wandelschoenen? Hieronder hebben we de meest lichtgewicht schoenen op een rijtje gezet:

 1. Keen Clearwater CNX Leather Dames - de uitzondering op de regel! Deze wandelsandalen zijn het lichtst met 233 gram per paar.
 2. Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames - deze hikingschoenen van Salomon zijn extreem licht met 315 gram per paar. Veruit de lichtste, échte wandelschoenen.
 3. Columbia Trailstorm Mid Dames - de Columbia Trailstorm Mid is met een gewicht van 347 gram per paar de lichtste, hoge wandelschoen voor dames.
 4. The North Face Litewave Fastpack II Dames - de Litewave Fastpack II is met 548 gram per paar bijna twee keer zo zwaar als de Trailstorm, maar hiervoor krijg je wel een gedegen categorie A wandelschoen.
 5. Skechers Trail Dames - ook deze wandelschoen van Skechers scoort hier goed: met 675 gram per paar een betaalbare, lichte wandelschoen.

De beste lage dames wandelschoenen

Op zoek naar de beste lage dames wandelschoenen? Houd er rekening mee dat de schoenen in dit lijstje allemaal categorie A wandelschoenen zijn, geschikt voor lichte wandelingen op onverhard terrein.

 1. Merrell Dames Moab 2 GTX Dames - Waterdichte dameswandelschoen met ademend vermogen en goede grip.
 2. Meindl Activo Sport Lady GTX Comfort Fit - Lichtgewicht, categorie A schoen voor dames.
 3. Salomon XA Pro 3D V8 GTX Dames - Beste hikeschoen voor onverharde paden.
 4. The North Face Litewave Fastpack II Dames - Bewuste, kwalitatieve keuze voor beginnende wandelaars.
 5. Quechua MH500 EVOFIT Dames - Betaalbare, comfortabele en veilige wandelschoenen voor dames.

De beste hoge dames wandelschoenen

Wat zijn de beste hoge dames wandelschoenen? De schoenen in dit lijstje zijn allemaal categorie A/B, en dus geschikt voor lichte bergwandelingen op ruiger terrein. Hier is onze absolute top 5:

 1. LOWA Renegade Mid GTX Dames - Waterdichte dameswandelschoen met ademend vermogen en goede grip.
 2. Hanwag Banks Mid Lady GTX - De ultieme dames wandelschoen voor droge voeten op vlak- tot middelzwaar terrein.
 3. Meindl Tramin Lady GTX - Comfortabele hoge wandelschoen met een perfecte pasvorm.
 4. Grisport Valencia Mid Dames - Duurzame, lichtgewicht en waterdichte wandelschoen voor dames.
 5. Adidas TERREX AX4 Mid GTX W Dames - De ideale wandelschoen voor natte, glibberige omstandigheden.

Wanneer wandelschoenen vervangen?

Wanneer is het tijd om wandelschoenen te vervangen? Je wandelschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je uitrusting. Zorg ervoor dat ze voldoende ondersteuning bieden. Meestal kun je zo'n 500 tot 1000 kilometer lopen op je wandelschoenen. Dit is sterk afhankelijk van het type wandeling dat je maakt, en hoe vaak. Maak je wandelingen op ruiger terrein? Dan zul je minder lang op je wandelschoenen kunnen lopen.

Wandelschoenen veters strikken

Als je last hebt aan bijvoorbeeld je wreef of je tenen, kan je wellicht je schoenveters op een andere manier strikken. Hoe je wandelschoenen veters strikt kan invloed hebben op het draagcomfort van je wandelschoenen. In het kort, onderscheiden zes manieren:

 1. Hiel slipt weg bij hoge wandelschoenen (chirurgenknoop)
 2. Verhelp pijn aan wreef bij wandelen (raamrijgen)
 3. Te smalle wandelschoenen (neusknoop)
 4. Hiel slipt weg bij lage wandelschoenen (oogjesknoop)
 5. Verhelp afknellende tenen tijdens wandelen (grote teenknoop)
 6. Verhelp pijn aan scheenbeen tijdens wandelen (andersom veteren)

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

Dit vind je misschien ook interessant!